Un jove de 19 anys, considerat com un dels «principals autors» de les agressions sexuals comeses contra dones a la nit de Cap d'Any a Colònia va ser arrestat a Suïssa. El sospitós va ser detingut en companyia d'un altre home de 24 anys a Kreuzlingen (al nord de Suïssa) després d'un robatori que es va produir en un centre comercial a la ciutat alemanya fronterera de Constance.

Els dos homes van ser localitzats poc abans del migdia per un guàrdia de seguretat del centre comercial alemany que els va seguir, abans que creuessin caminant la frontera amb Suïssa. El guàrdia va alertar les forces de l'ordre, que van arrestar els dos sospitosos a Kreuzlingen.

El més jove tenia una ordre de crida i cerca europea emesa per la Fiscalia de Colònia, que l'acusava de ser un dels «principals autors» de les agressions comeses la nit de Cap d'Any. La Fiscalia va ordenar la seva entrega a les autoritats alemanyes.

L'onada d'agressions sexuals perpetrades el passat 31 de desembre a Colònia i a altres ciutats alemanyes ha escandalitzat el país germànic, igual que la seva possible relació amb un flux de demandants d'asil sense precedent. El passat 11 d'abril, el primer procés judicial per una agressió sexual es va iniciar davant un tribunal de Düsseldorf on va comparèixer un marroquí de 33 anys.

En total, només a Colònia els investigadors han identificat més de 1.500 delictes, dels quals molts són agressions i també violacions. Aquella nit, a la plaça de l'estació de Colònia, les dones es van convertir en preses sexuals. La majoria dels 120 sospitosos identificats són oriünds d'Algèria i Marroc. Alguns van arribar fa poc temps a Alemanya, mentre que altres porten al país des de fa molts anys.