El guàrdia civil que va matar a trets un conductor d'origen marroquí a l'A-3 després d'un incident de trànsit dilluns passat va al·legar que patia un brot psicòtic i que creia que estava matant un terrorista gihadista. «Va ser un efecte de la seva bogeria, ell estava convençut que estava lliurant una guerra contra el gihadisme i que tots els moros eren gihadistes», va revelar el seu advocat.

Ángel Luis VJ, de 31 anys i destinat a Quintanar de la Orden (Toledo), va disparar fins a en cinc ocasions cap a un altre conductor a l'altura del quilòmetre 67 de l'A-3, al terme municipal de Fuentidueña del Tajo (Madrid), en una recta en la qual no hi ha ni habitatges ni gasolineres.

Aconsellat pel seu advocat, el guàrdia es va acollir al seu dret a no declarar davant del jutge, que va acordar presó provisional i sense fiança per a l'agent, acusat d'un delicte d'homicidi.

Segons el seu lletrat, l'agent «no estava en condicions i tenia greument alterades seves funcions psicològiques», fet pel qual va sol·licitar -igual que el jutge- un informe psicològic del suposat agressor «per veure quins van ser els motius que el van portar a fer aquesta barbaritat». Ángel Luis es trobava de baixa laboral per un problema físic i i pel que sembla mai ho havia estat per un trastorn psicològic.