L'oposició veneçolana va assegurar que en només un dia de recollida de signatures per iniciar el procés de referèndum per revocar el mandat del president, Nicolás Maduro, va obtenir més de 600.000 firmes, més del triple de les sol·licitades pel Consell Nacional Electoral (CNE ). «És un nombre impressionantment alt tenint en compte que l'exigència del CNE no arriba a les 200.000 signatures», va explicar el dirigent i diputat Enrique Márquez.

«Diversos dels nostres partits han desplegat organitzacions per anar casa per casa buscant aquells que no han pogut signar per completar, com completarem, un nombre significatiu de més d'un milió de signatures ja més que suficients per al que necessitem fer, per portar-les davant el CNE», va afegir.

Els focus de protesta, de mida petita però plens de ràbia, contra els talls de llum es van estendre en almenys vuit estats. «Un petit grup d'insensats ha intentat incendiar una altra vegada la praderia amb les protestes», es va queixar Maduro, que va ordenar reprimir els actes violents. «Contra qui intenti violència davant d'una circumstància com aquesta, amb el decret d'emergència que està vigent li caurem a sobre amb tot el pes de la llei», va destacar Maduro.

L'Assemblea Nacional de Veneçuela va aprovar una moció de censura contra el ministre d'Alimentació, Rodolfo Marco Torres, que va ignorar la sol·licitud de compareixença de la Cambra pel que aquesta considera una emergència alimentària.

La moció de censura implica la destitució del ministre, segons la Constitució veneçolana, tot i que el cap del grup parlamentari chavista, Héctor Rodríguez, va assegurar que la decisió és «il·legal i inaplicable».