Els actors Alberto San Juan i Gloria Muñoz van tornar a representar a Madrid part de l'obra dels titellaires investigats per enaltiment del terrorisme, en un acte en el seu homenatge en el qual un dels guinyols va exhibir de nou el polèmic cartell amb el lema «Gora Alka-ETA». Artistes, periodistes, escriptors, sindicalistes, advocats i activistes pro drets humans, convocats per la revista Context i el diari Público al Teatro del Barrio, van reclamar l'arxiu immediat de la causa que se segueix contra els dos titellaires, Alfonso Lázaro de la Fuente i Raúl García.

Els dos titellaires van ser detinguts i empresonats el 5 de febrer per ordre del jutge Ismael Moreno i, després de ser posats en llibertat el dia 10, s'enfronten a una pena de quatre anys i mig per enaltiment del terrorisme després d'escenificar l'obra La Bruja y Don Cristóbal, en què un dels guinyols exhibia un cartell que establia «Gora alka-ETA», en un joc de paraules que barrejava Al-Qaeda i ETA.

En aquella representació de febrer, en el marc dels carnestoltes de Madrid, s'incloïen escenes amb titelles que representaven un jutge, un policia i una monja, entre d'altres. La fiscalia va demanar l'ingrés a la presó dels titellaires pel fet que l'obra lloava o justificava els autors d'accions terroristes i tenint en compte que el fet que aquest enaltiment del terrorisme es fes en una obra de guinyols no minvava la gravetat del fet.

En l'acte de suport als titellaires processats, els participants van rebutjar l'anomenada «llei mordassa», així com els «atacs» a la llibertat d'expressió, manifestació, crítica i informació i al dret de vaga a Espanya. En l'acte van intervenir el músic Santiago Auserón i el cantant de Def con Dos César Strawberry; entre d'altres.