Almenys onze dels tretze passatgers d'un helicòpter que volava des d'una plataforma petrolífera i que es va estavellar al costat de la costa oest de Noruega van perdre la vida. Les autoritats continuaven buscant a l'hora de tancar l'edició els altres dos ocupants de l'helicòpter sinistrat, en què viatjaven 11 noruecs, un britànic i un italià.

L'aparell es va estavellar al migdia al costat de la costa de l'illa de Turøy, a l'oest del país, per causes encara desconegudes, quan anava en direcció a l'aeroport de Bergen, la segona ciutat noruega per nombre d'habitants. Els serveis de rescat van trobar l'helicòpter a uns set metres de profunditat al mar, mentre que algunes peces com el rotor van ser trobades a terra.

Els onze passatgers i dos tripulants volaven des d'una plataforma en el jaciment Gullfaks B, propietat de la petroliera Statoil, que també va mobilitzar el seu operatiu de rescat per col·laborar en les tasques de recerca. Statoil va informar que va suspendre els vols de tots els models iguals als de l'helicòpter sinistrat, un EC225 (Super Puma) de la firma Eurocopter. Altres aparells d'aquest model s'han vist involucrats en diversos accidents els últims anys i durant nou mesos van rebre una prohibició de vol.