El Tribunal Suprem ha arxivat la part del cas Gürtel seguida contra la diputada del PP María José García-Pelayo per falta d'indicis de responsabilitat penal en la seva actuació quan era alcaldessa de Jerez de la Frontera (Cadis). En acte, l'alt tribunal acorda el sobreseïment de la peça separada anomenada Gürtel-Fitur sobre els fets investigats que es delimiten a l'any 2004 en relació amb determinats contractes administratius per al desenvolupament de la Fira Internacional de Turisme (Fitur) d'aquell any, així com altres expedients per dur a terme actes a la plaça Major de Madrid.

L'instructor d'aquesta part de la causa al Suprem, Antonio del Moral, no qüestiona en la resolució la possible rellevància penal dels fets investigats davant el cúmul d'indicis que apunten que l'assignació d'aquests contractes es va fer de forma "voluntarista".

Explica que va ser una decisió arbitrària "adoptada al marge de tot procediment legal beneficiant tres empreses que van resultar adjudicatàries en virtut d'una decisió presa sense respecte als procediments i garanties administratives".

Segons el magistrat, el caràcter absolutament irregular d'aquella contractació rau en la constatació que la decisió d'adjudicar els contractes a les tres empreses va ser anterior als propis expedients, que es van tramitar després de Fitur. El jutge analitza si hi ha indicis racionals i consistents contra la llavors alcaldessa per concloure que no se li pot atribuir una conducta dolosa.

Per altra banda, la Fiscalia Anticorrupció ha demanat al jutge José de la Mata que processi 27 persones per enriquir-se amb fons públics a través d'actuacions de la trama Gürtel a Boadilla del Monte (Madrid) i que s'incorpori el PP en el procediment com a partícip a títol lucratiu. El PP figura ja com a partícip a títol lucratiu en els procediments que afecten la trama Gürtel en els municipis madrilenys de Pozuelo d'Alarcón i Majadahonda.

Anticorrupció demana ara al jutge que obri una nova peça separada en relació amb els fets delictius comesos a Boadilla i que processi aquestes 27 persones, entre les quals destaquen l'exalcalde d'aquest municipi Arturo González Panero, els considerats líders de Gürtel, Francisco Correa i Pablo Crespo, i el comptable de la trama José Luis Izquierdo.