Un nombre indeterminat de morts i ferits es va registrar per bombardejos contra dos centres sanitaris a la ciutat d'Alep, la més gran del nord de Síria, va explicar un portaveu de la Defensa Civil en aquesta urbs, Khaled Khatib. Una clínica al barri d'Al Marya va quedar fora de servei després d'un bombardeig d'avions de guerra, mentre que un centre mèdic del districte de Bustan al Qasr va rebre l'impacte de quatre barrils d'explosius llançats per helicòpters militars.

Khatib no va poder confirmar si hi va haver víctimes per l'atac a la clínica, encara que va assegurar que hi va haver morts i ferits en el bombardeig a Bustan al Qasr. El portaveu de la Defensa Civil va destacar que la situació humanitària a Alep "és molt dolenta" i que no hi ha ni aigua ni electricitat.

Una nova treva, acordada per Rússia i els EUA, va entrar en vigor a la mitjanit a la província de Latakia i als afores de Damasc en un intent de reduir la violència a Síria, tot i que està exclòs el focus més calent: la ciutat d'Alep. La Comandància Suprema de les Forces Armades sirianes es va comprometre a disminuir la seva activitat a Guta Oriental, a la perifèria de la capital, i al nord de Latakia, a la costa mediterrània.

L'Exèrcit va anunciar que començarà a aplicar "un sistema d'apaivagament", com el va qualificar en un comunicat, per acabar amb "els pretextos d'alguns grups armats terroristes per atacar civils".

La mesura s'implementarà a Guta Oriental, principal bastió opositor de l'extraradi de la capital siriana, durant 24 hores i al nord de Latakia, durant 72 hores. La nota detallava que les Forces Armades han pres aquesta decisió per protegir el cessament de les hostilitats, vigent a tot el país des del passat 27 de febrer.

Aquest alto el foc, que va ser acceptat pel Govern de Damasc i la Comissió Suprema per a les Negociacions (CSN) -principal aliança armada-, va aconseguir un descens de les hostilitats en les primeres setmanes, però van tornar a intensificar-se en els últims dies, especialment a Alep. Per al portaveu de la CSN, Riad Agha, la renovació de la treva a Latakia i Guta Oriental no suposa un canvi substancial.