Els secretaris d'Organització de Podem, Pablo Echenique, i d'Izquiera Unida, Adolfo Barrena, van constatar en la reunió que van mantenir a Saragossa que existeixen "punts importants" que "separen" les seves formacions a l'hora d'arribar a un acord per concórrer juntes a les properes eleccions, tot i que van acordar seguir treballant per a "buscar un punt mig".

Segons va explicar Podem en un comunicat, Echenique i Barrena van mantenir "una reunió de treball fructífera" en què, tot i això, van constatar que "hi ha punts importants que separen les dues formacions". De fet, el partit liderat per Pablo Iglesias va assegurar que els dos dirigents van coincidir que "no té fonament ser massa optimista", tot i que treballen per "acostar" les seves postures.

En aquesta mateixa línia, IU va destacar que la "negociació il·lusionant" que es va iniciar "oficialment" ahir no està "exempta de dificultats que les dues parts estan disposades a tractar amb rigor, convicció i mutu respecte".

Per altra banda, Podem va voler "obrir" abans del final de la legislatura i a les portes de la campanya electoral un "debat ampli" sobre els mitjans de comunicació presentant al Congrés dels Diputats una bateria d'iniciatives que proposen, entre altres assumptes, establir "límits" a la concentració de televisions i ràdios en mans d'un mateix amo. Aquest és un dels punts més cridaners dels canvis que es plantegen per a l'ordenament i l'adjudicació de llicències en l'espai radioelèctric (televisions i ràdios). També hi ha modificacions importants en el funcionament de l'Agència Efe, com que la direcció sigui triada mitjançant un concurs públic i no pel Govern.

Tot i que les tres proposicions no de llei presentades ni tan sols es tramitaran per la dissolució de les Corts dimarts vinent, el responsable de mitjans de Podem, Miguel Álvarez, va destacar que el seu registre té un caràcter simbòlic, ja que el que la formació pretén en tot cas és "deixar d'una manera clara" i "aclarir tot dubte" sobre quines són les propostes de Podem relatives als mitjans de comunicació.

Crítiques de Carmena

Per part seva, l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, va explicar que ha demanat al secretari general de Podem, Pablo Iglesias, que deixi la teatralització de la política. "He insistit molt amb Iglesias que la confrontació és negativa i és necessari allunyar la política de la confrontació teatral", va dir.

En tot cas, Carmena va retreure al líder del PSOE la mateixa actitud. "Pedro Sánchez utilitza la mateixa confrontació. Els dos fan igual. El que més em desagrada és això, quan la política és una activitat útil per resoldre els problemes de tots", va afegir.

Per part seva, la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, va defensar que quan no es té la confiança majoritària dels ciutadans cal fer "autocrítica" i "prendre nota" per aconseguir-la i, amb això, guanyar les eleccions.

"Has de dir als ciutadans que si no m'han donat la seva confiança és perquè no tot ho dec haver fet bé i en prenc nota, es modifiquen els errors i et disposes a guanyar aquesta confiança i amb aquesta les eleccions", va assenyalar.