Un manifestant que va resultar ferit de gravetat al cap en les protestes convocades dijous a França contra la reforma laboral de l'Executiu ha perdut completament la visió d'un ull. El jove, de 20 anys i estudiant de Geografia, va ser ferit durant els aldarulls registrats a la plaça de la República de Rennes, a l'oest del país, entre manifestants i les forces de l'ordre.

La prefectura local, segons el diari Le Parisien, va explicar que va ser colpejat per un projectil, però el sindicat estudiantil UNEF sosté que va resultar ferit pel tret d'una pilota de goma per part dels antiavalots. La Fiscalia de Rennes ha encarregat a la Inspecció General de la Policia Nacional (IGPN) una investigació per aclarir els fets.

Les manifestacions contra aquest projecte governamental que començarà a debatre's dimarts al Parlament van reunir a tot el país prop de 170.000 persones, segons les autoritats, i unes 500.000, segons els sindicats, davant de les 390.000 i els 1,2 milions, respectivament, del passat 31 de març.

Setanta-vuit agents van resultar ferits i 214 persones van ser detingudes, va anunciar el ministre francès d'Interior, Bernard Cazeneuve, que va elevar a 921 el nombre d'arrestos des de l'inici de les protestes fa dos mesos.

Per part seva, el primer ministre francès, Manuel Valls, va admetre errors de forma i de fons del govern socialista i va criticar, en referència al titular d'Economia, Emmanuel Macron, que a un any de les presidencials alguns membres de l'Executiu estiguin més pendents de la seva pròpia agenda que de la col·lectiva. "Estic convençut que és necessari el joc col·lectiu. No es pot ser ministre i preparar una altra agenda que la del president", va afegir.