L'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) va sol·licitar al jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno que citi a declarar els actors Alberto San Juan i Gloria Muñoz, que van representar ahir a Madrid part de l'obra dels titellaires investigats per enaltiment del terrorisme. L'AVT va denunciar la representació que va tenir lloc dijous al Teatro del Barrio, on San Juan i Muñoz van escenificar com a homenatge als titellaires empresonats i posteriorment posats en llibertat la part de la seva obra en la qual s'exhibia el polèmic cartell amb el lema "Gora Alka-ETA".

En l'homenatge, els actors van reclamar l'arxiu immediat de la causa que se segueix contra els dos titellaires, Alfonso Lázaro de la Fuente i Raúl García, detinguts i empresonats el 5 de febrer per ordre del jutge Ismael Moreno i posats en llibertat el dia 10. Els dos titellaires s'enfronten a una pena de quatre anys i mig per enaltiment del terrorisme.

Després de la representació de dijous, l'AVT va posar en coneixement del magistrat aquests fets i va demanar que prengui declaració als actors per esbrinar si han incorregut en algun tipus de delicte.