La treva parcial iniciada ahir al nord de la província siriana de Latakia i a Guta Oriental, als afores de Damasc, va reduir els nivells de violència en les dues zones, però no va afectar la situació a la ciutat d'Alep, bombardejada per novè dia consecutiu. L'únic incident registrat a la meitat septentrional de Latakia va ser una explosió d'origen desconegut, de la qual tant les forces del règim com els grups armats opositors es van llançar acusacions sobre la seva autoria, segons l'Observatori Sirià de Drets Humans.

No obstant això, la calma va ser gairebé total en aquesta província costanera, així com a Guta Oriental, principal bastió opositor de la perifèria de Damasc, el que va contrastar amb el panorama a Alep, la major urbs del nord de Síria, on els atacs aeris van continuar.

El director de l'Observatori, Rami Abdul-Rahman, va explicar que durant aquesta jornada es van registrar almenys trenta bombardejos en diversos districtes sota el control dels rebels a Alep, un nombre similar al de dies anteriors. No obstant això, el saldo de víctimes mortals ahir va ser inferior, ja que només hi va haver cinc morts en els barris de Kafr homed, Bab Neirab i Bustan al Qasr, va indicar l'activista. "Això pot ser perquè els bombardejos van tenir com a blanc zones no residencials, o bé perquè ja no queden ciutadans en les àrees atacades", va apuntar Abderrahman.