La interpretació en viu i a tot volum de la "Oda a l'alegria" per part del cor i l'orquestra del Teatre Estatal de Magúncia per pertorbar un míting el passat novembre de la formació populista de dretes Alternativa per a Alemanya (AFD) no tindrà conseqüències penals, ha informat avui la Fiscalia.

El procés penal ha estat suspès, encara que és possible que el director artístic, Markus Müller, i els membres de l'equip hagin de pagar una multa de fins a 511 euros per una falta menor, ha precisat la Fiscalia, que ha afegit que aquest punt està sent examinat ara per les autoritats competents.

L'escrit de la Fiscalia assenyala que un cop analitzats els informes policials i l'entrevista de Müller en un programa de l'emissora pública regional SWR, no hi ha indicis suficients que provin que la convocatòria realitzada pel director artístic tingués com a objectiu boicotejar el míting de la AFD, al qual havien acudit uns 300 partidaris.

Müller s'havia limitat a citar als músics a provar la qualitat acústica del vestíbul del teatre, segons es desprèn del correu que va enviar als seus companys.

La denúncia per infracció de la llei que regula el dret de reunió va partir de la mateixa policia, encarregada de vetllar per l'ordre durant el míting, i d'ella es va sumar posteriorment la formació populista.

A la convocatòria del director artístic del Teatre Estatal de Magúncia es van sumar 120 membres del col·lectiu.

Sense ajuda d'altaveus van aconseguir amb la seva interpretació, des del vestíbul del teatre i amb les finestres obertes, que els oradors del míting, celebrat sota el lema "Contra el caos de l'asil", haguessin de interrompre els seus discursos.