Un policia i un suposat terrorista suïcida van morir ahir en un atemptat amb cotxe bomba contra la caserna general de la Policia a Ganziatep, al sud de Turquia, en el qual 22 persones més van resultar ferides, segons van confirmar autoritats locals.

Mehmet Erdogan, un diputat de Ganziatep del partit governamental AKP, va assegurar que la bomba anava carregada en un minibús que va impactar i va traspassar les barricades que envolten l'edifici, explotant davant d'ell.

Segons Erdogan, en l'explosió va morir el terrorista que conduïa el vehicle i un policia. A més, van resultar ferits divuit agents i quatre civils. "La Direcció de Seguretat de Ganziatep ha executat moltes operacions exitoses contra l'EI (Estat Islàmic) i el PKK (la guerrilla kurda). Això és un atac directe a la Policia, per amenaçar-la, per venjar-se", va opinar el diputat.

Segons va informar l'emissora CNNTürk, la detonació es va produir davant de les barreres de protecció a la Direcció de Seguretat a Ganziatep. Akif Ekici, un diputat del partit opositor CHP per aquesta província, va assegurar a aquesta emissora que els atacants van arribar en dos vehicles i que el policia mort va disparar contra ells per evitar que s'acostessin més a l'edifici. Després de l'explosió, es va iniciar un tiroteig, segons CNNTürk.

Un cotxe que es va donar a la fuga va ser perseguit per la policia turca, que va acordonar tota la zona al voltant de l'edifici on va impactar el minibús bomba. Estava previst que prop del lloc de l'atac se celebrés més tard una concentració per la celebració de l'1 de maig.