Almenys 37 persones van morir ahir i una setantena van resultar ferides arran de l'explosió simultània de dos cotxes bomba a la ciutat de Samaua, ubicada a 280 quilòmetres al sud de Bagdad, en un atac ?reivindicat pel grup terrorista Estat Islàmic. Segons un comunicat publicat en una pàgina gihadista, dos membres de l'EI van perpetrar les operacions suïcides, una de les quals contra efectius militars de les anomenades Forces de Comando. Els extremistes van explicar que el segon suïcida va explotar el seu cotxe bomba contra les forces de seguretat que s'aproximaven al lloc del primer atemptat.

Una font de la Policia iraquiana va informar que almenys 22 persones havien mort per l'explosió simultània de dos cotxes bomba a Samaua. L'altre atemptat va tenir lloc a la zona d'Al Sharya, al centre de Samaua, on nombrosos cotxes van quedar destrossats i incendiats com a conseqüència de l'explosió. La xifra de víctimes mortals podria augmentar a causa de la gravetat d'alguns dels ferits, que van ser hospitalitzats.

El doble atac d'ahir va tenir lloc un dia després que un altre cotxe bomba esclatés en un mercat popular a la zona de majoria xiïta d'Al Nahrauan, als afores de Bagdad. L'atac, reivindicat per l'EI, va causar 24 morts.