El jutge intervé el compte del PP de València on s'hauria produït el blanqueig

03.05.2016 | 07:20

El titular del Jutjat número 18 de València, que investiga en una peça separada del cas Imelsa un suposat delicte de blanqueig comès per regidors i assessors del PP de l'Ajuntament de València, va ordenar la intervenció del compte on suposadament es van ingressar els diners blanquejats. La mesura adoptada per l'instructor, a instàncies de la Fiscalia, requereix al banc perquè comuniqui el saldo actual d'aquest compte a nom del grup municipal del PP de València, precisi la identitat de les persones autoritzades i impedeixi «la realització d'actes de disposició a càrrec de les mateixes».
El Tribunal Superior de Justícia valencià va informar d'aquesta mesura i va indicar que el jutge ha rebutjat la petició del fiscal perquè s'intervingui també el compte que està a nom d'un dels investigats per gestionar els ingressos procedents de la loteria.
Aquesta peça separada, amb 47 investigats, més el PP com a persona jurídica, investiga les donacions de mil euros efectuades per regidors i assessors per a la campanya electoral de 2015, i que presumptament els eren retornades pel partit en dos bitllets de 500 euros per blanquejar diners en efectiu de suposada procedència il·lícita.
Segons un comunicat del TSJCV, «no s'aprecien motius, de moment, en relació a la present causa i delicte investigat, per a la intervenció» del compte de la loteria, segons explica el jutge en una providència en la qual, però, demana a l'entitat bancària la relació de moviments registrats des de l'obertura del mateix.
La investigació per blanqueig de capitals a l'Ajuntament és una peça separada del cas Imelsa, en què s'investiga el tripijoc de contractes a canvi de comissions il·legals a la Diputació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema