L'Audiència d'Alacant ha absolt un acusat de violar la seva exparella a la localitat alacantina de Bigastro perquè ell pensava que estaven practicant bondage, segons la sentència a la qual ha tingut accés aquest diari. La sentència declara provat que la parella solia tenir relacions sadomasoquistes i que el processat no va veure res que li fes pensar que aquesta vegada les coses eren diferents. "La sala té seriosos dubtes de que realment l'acusat fos conscient de la il·licitud de la seva conducta i que obrava en realitat sense el consentiment de la seva parella", argumenta la sentència. El fiscal demanava 10 anys de presó per un delicte d'agressió sexual.

Els fets van passar a la citada localitat a l'octubre de 2014. Acusat i víctima, ell de 21 anys i ella de 17, havien tingut una relació de parella de sis mesos, en què les relacions sexuals es van basar en la ingesta de substàncies estupefaents i la pràctica del bondage, segons declara provat la sentència. La relació va acabar després que ella sorprengués la seva parella amb una altra noia. En aquest temps, la jove va conèixer a una altra parella que la tractava bé i que tenia una altra manera de mantenir relacions. El dia dels fets la denunciant va tornar a quedar amb la seva anterior parella a la casa d'aquest.

Un cop allà, van estar fumant porros a la terrassa i van començar a tocar-se. Segons la sentència, quan la jove va començar a dir que no a la seva exparella, aquest va interpretar que la seva negativa formava part del joc del bondage. "Atès que això era l'habitual, l'acusat va pensar que aquesta vegada no era diferent", diu la sentència. El jove la va agafar dels canells, li va treure les malles i la va agafar del coll perquè li fes una fel·lació, sense aconseguir-ho, pel que va acabar penetrant vaginalment a terra.

La sala assenyala que, fins ara, totes les pràctiques de bondage havien estat admeses voluntàriament per les dues parts i en aquesta ocasió la violència no va sobrepassar la de les altres ocasions, de manera que l'acusat no tenia manera de saber que realment ella no volia. La decisió incideix que als dos se'ls va preguntar si els dos tenien estipulada alguna clau o contrasenya perquè l'altre sabés que no volien continuar tots dos van dir que no. La denúncia es va interposar a instàncies de la mare de la víctima quan aquesta li va explicar el que havia passat.