L'exalcaldessa de València Rita Barberá ha estat citada el 24 de maig a la comissió municipal que investiga la gestió del PP a l'Ajuntament, i les compareixences començaran el dia 10 amb la de l'exvicealcalde Alfonso Grau i d'assessors que van rebutjar participar en el suposat blanqueig en el grup popular. El president de la comissió i representant del grup Compromís, Carlos Galiana, va explicar que van aprovar, amb l'únic vot en contra del PP, el pla de treball, el calendari fins al juliol de compareixences i que hi hagi una tercera fase després de l'estiu perquè declarin empreses i membres de la mesa de contractació.

En aquesta primera fase de la comissió també seran citats a declarar la totalitat de regidors i exregidors, assessors i exassessors del PP investigats per blanqueig en la peça separada del cas Imelsa, així com la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, i la gerent i tresorera del PP a nivell estatal, Carmen Navarro.

El «popular» Eusebio Monzón va justificar el seu vot en contra perquè considera que hi ha «un judici paral·lel» i va explicar que havia lliurat un escrit signat per tots els regidors i assessors del PP, en el qual manifesten que la seva compareixença és «innecessària» i que «és més oportú» aportar les seves declaracions davant del jutge.

Els partits de l'equip de Govern -Compromís (representat per Galiana), PSPV-PSOE (Sandra Gómez) i València en Comú (Jordi Peris)- van qualificar d'«hipocresia» i «contradicció» que els populars aprovessin la comissió i ara no vulguin comparèixer en ella, i van assegurar que les seves «excuses» són «injustificables». Al costat de Grau, el dia 10 està citada la germana de l'exalcaldessa Assumpció Barberá i el dia 24 també hauria de comparèixer l'exregidora María José Alcón.