Quatre persones van ser detingudes a les localitats madrilenyes de Pinto i Ciempozuelos per presumptament captar gihadistes. Els quatre formaven, segons el Ministeri d'Interior, un grup molt actiu en la difusió de propaganda per internet, a través de diverses pàgines web i aplicacions de missatgeria instantània.

Amb aquesta activitat arribaven a centenars de persones de les quals seleccionaven grups més reduïts als quals sotmetien a un procés d'adoctrinament i radicalització molt més intens, especialment les del seu entorn més proper, a les quals instruïen fins i tot sobre la manera de fer qualsevol activitat quotidiana. En tot cas, els detinguts no havien arribat a enviar encara a Síria cap de les persones reclutades.

Un dels quatre arrestats és director de màrqueting de Lee Hecht Harrison a Espanya, una empresa de caçatalents en la qual portava treballant des de fa onze anys. Aziz Zaghnane, de nacionalitat marroquina i uns 40 anys, va ser detingut al seu habitatge de Pinto, on resideix amb la seva dona, una mexicana convertida a l'islam i els seus dos fills, de 2 i 4 anys. La seu de la seva empresa a Madrid va ser escorcollada per efectius de la Direcció d'Informació de la Guàrdia Civil.