El PSOE va demanar la dimissió immediata del comissari europeu d'Acció pel Clima i Energia, Miguel Arias Cañete, davant la presumpta vinculació de la seva dona amb l'amnistia fiscal aprovada el 2012 quan encara era ministre. Segons va publicar El Confidencial, la dona de Cañete, Micaela Domecq Solís-Beaumont, s'hauria acollit a l'amnistia fiscal per regularitzar part del seu patrimoni.

El portaveu d'Hisenda del grup parlamentari del PSOE, Pedro Saura, va qualificar d'«indecent» que el 30 de març de 2012, quan es va aprovar l'amnistia, «Cañete fos ministre i a la tarda la seva dona s'acollís a l'amnistia». «Demostra que Cañete té nuls principis i demanem que no estigui ni un minut més com a comissari de la UE», va afegir, després de criticar que l'amnistia hagi estat «un vestit a mida per als amics i dirigents del Govern del PP».

Saura va recriminar a Cañete la falta de solidaritat amb els espanyols i amb el finançament de l'Estat de Benestar i va recordar que el grup parlamentari socialista tornarà a sol·licitar al Congrés en la propera legislatura la creació d'una Comissió d'Investigació dels papers de Panamà. «Que es conegui el nom de tots els defraudadors que es van acollir a aquesta amnistia, ja que ha estat la major màquina de rentat de diner negre de la història del nostre país», va destacar. A més, va asseverar que la Diputació Permanent hauria de demanar explicacions al Govern sobre aquest assumpte perquè els «fets són prou greus».

En el mateix sentit, el president de Ciutadans, Albert Rivera, va demanar la compareixença del president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, perquè expliqui «què ha fet en els últims quatre anys per lluitar contra el frau fiscal» i va considerar que malgrat la dissolució de les Corts hi ha una Diputació Permanent que podria sol·licitar aquesta compareixença.

Va criticar que en l'amnistia fiscal «només» hagi vist «gent important i vinculada al Govern», i va reiterar que l'executiu ha d'explicar qui s'ha beneficiat d'ella i per què Panamà no és considerat com un paradís fiscal. «Han de venir perquè aquesta cambra representa el poble espanyol», va incidir. Des de Podem, seva portaveu adjunta al Congrés, Irene Montero, va assenyalar que el Govern del PP hauria d'haver donat explicacions sobre l'amnistia fiscal «fa molt de temps».