Iñaki Urdangarin va proposar el 2005 a la Generalitat de Catalunya l'organització d'esdeveniments sobre salut i esport amb un cost d'uns 3 milions d'euros, projectes que el Govern català va rebutjar, segons va testificar l'exconsellera de Salut Marina Geli. «Ho vam desestimar, no per la quantia només, sinó perquè no encaixava en els nostres plans de política de salut pública», va declarar Geli davant el tribunal de l'Audiència de Palma que jutja el cas Nóos.

L'exconsellera va assenyalar que l'Institut Nóos, que el marit de la infanta Cristina impulsava amb el seu soci Diego Torres, li va presentar els seus projectes a ella i també a altres membres del Govern de la Generalitat, encara que no va tenir èxit i no es va materialitzar cap col·laboració. L'únic contracte de l'associació sense ànim de lucre amb l'administració autonòmica catalana va ser un conveni de col·laboració per 35.000 euros pel qual Ignacio de Juan, empleat de Nóos, va participar en l'elaboració d'un pla director sobre cooperació.

Paral·lelament, Torres va demanar personar-se com a acusació popular en la causa oberta als líders de Manos Limpias i Ausbanc, Miguel Bernad i Luis Pineda, als quals s'acusa d'extorsionar a canvi de retirar acusacions com a la infanta Cristina en el cas Nóos. El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz va rebre aquesta petició per escrit i durant la propera setmana podria decidir si accepta o no la sol·licitud de Torres.

L'advocat de Diego Torres, Manuel González-Peeters, va sol·licitar al tribunal que jutja el cas Nóos que comprovi la veracitat de l'acta de la junta directiva amb la qual Manos Limpias va avalar la seva personació en la causa, perquè si fos falsa, el sindicat, l'únic que acusa la infanta Cristina, no estaria legitimat com a acusació i hauria de ser expulsat d'aquest procediment.

La de Diego Torres no ha estat l'única petició en aquest sentit que li ha arribat al jutge, ja que ahir també va rebre una altra de l'advocat Emilio Rodríguez Menéndez, que va sol·licitar personar-se en aquesta causa en nom de la seva associació, Asociación Pro Justicia siglo XXI.