Per primera vegada, el magnat republicà Donald Trump s'ha posat per davant de la política demòcrata Hillary Clinton en les enquestes als Estats Units. Això almenys assegura un sondeig de Rasmussen segons el qual, i per primer cop des de l'octubre passat, l'empresari obtindria el 41% dels vots en una hipotètica contesa final cap a la Casa Blanca contra Hillary Clinton, que aconseguiria el 39%. Al març passat, les enquestes situaven l'exprimera dama per davant amb cinc punts d'avantatge sobre el multimilionari.

Segons un altre sondeig, en aquest cas de CNN i ORC, el 84% dels electors nord-americans es mostren convençuts que Trump serà el candidat a la Presidència del Partit Republicà, mentre que el 85% està segur que Hillary Clinton ho serà dels demòcrates.

L'última polèmica en la qual es va veure involucrat Trump es va produir fa uns dies, en qualificar de «matons i criminals» els manifestants que van protestar durant la seva participació en la Convenció del Partit Republicà de Califòrnia, a la qual va haver d'accedir per la porta de enrere. «Els protestants a Califòrnia eren matons i criminals. Molts eren professionals. Haurien de ser tractats amb contundència per les forces de seguretat», va escriure Trump al seu compte de Twitter.

El magnat novaiorquès, que lidera amb ampli avantatge les primàries republicanes per a la candidatura presidencial, comentava així les protestes ocorregudes a la localitat de Burlingame, pròxima a San Francisco, i en les que centenars de manifestants es van enfrontar a la policia. La presència de manifestants va fer que Trump, agués d'accedir a l'hotel per la porta del darrere entre grans mesures de seguretat.