Els partits buscaran un acord per reduir els costos de la campanya

Antena 3 i?Televisió Espanyola proposen celebrar debats a quatre els dies 16 i 20 de juny

05.05.2016 | 08:52
Els partits buscaran un acord per reduir els costos de la campanya

Els partits polítics es van citar per a avui amb l'objectiu d'intentar reduir els costos de campanya dels comicis del 26 de juny i van començar a prendre posicions davant els debats electorals que protagonitzaran els seus respectius líders. Representants del PP, PSOE, Podem, Ciutadans, PNB, Compromís i UPN s'asseuran avui per buscar un pacte que permeti aquesta reducció de costos de campanya.
Per al PP, la «línia vermella» és el «mailing» o bustiada de paperetes, que segons la seva opinió és imprescindible que es mantingui, segons va avançar el seu portaveu, Rafael Hernando. La seva proposta és l'eliminació de la publicitat exterior i de tota la cartelleria, així com la retallada d'un 30 per cent del pressupost de cada partit, sempre i quan l'apliquin tots.
El PSOE està d'acord en aquests dos punts, fins i tot s'ha compromès a reduir el seu pressupost un 30 per cent independentment que hi hagi acord, mentre que Podem planteja fixar un límit de despesa de 3 milions d'euros per partit, i Ciutadans retallar un 50 per cent el límit de despesa. Igual que el PP, els socialistes volen mantenir el «mailing», però renegociant amb distribuïdors, impremtes i proveïdors per abaratir-lo des dels actuals 0,22 euros per elector a 0,15.
Al costat de les posicions en relació amb aquest assumpte, els partits van començar igualment a exposar les seves expectatives davant la celebració dels debats electorals. I més quan ja hi ha propostes com les plantejades per Antena 3 i Televisió Espanyola per celebrar debats a quatre dels líders de PP, PSOE, Podem i Ciutadans els dies 16 i 20 de juny, respectivament.
Hernando va assegurar que Rajoy «no té por a cap tipus de debat», mentre que el secretari d'Organització del PSOE, César Luena, va assenyalar que exigiran al president del Govern en funcions que acudeixi a tots els debats que hi hagi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema