La victòria de Donald Trump a les eleccions primàries celebrades a l'estat d'Indiana va portar els seus rivals per la nominació republicana, Ted Cruz i?John Kasich, a abandonar la contesa, amb el que el magnat serà el candidat d'aquest partit. En el bàndol demòcrata, el senador autoproclamat socialista democràtic Bernie Sanders va arrabassar la victòria que les enquestes vaticinaven per a l'exsecretària d'Estat Hillary Clinton i va donar una mica més d'emoció a la disputa, tot i que aquest segueix tenint molt complicat el camí a la nominació.

D'un elenc que va arribar a comptar fins amb 17 aspirants a l'inici del procés, Trump s'ha quedat sol. «Hem donat tot el que teníem a Indiana, però els votants han triat un altre camí. Per això, suspenem la nostra campanya», va anunciar Cruz. Per la seva banda, en el seu discurs de victòria, el polèmic multimilionari va dedicar, per primera vegada en molts mesos, alguns elogis a Cruz, en qualificar-lo de «gran competidor», «dur» i «intel·ligent».

Cruz es va bolcar a Indiana amb especial intensitat (va arribar a fer una desena de discursos en un sol dia a l'estat) i els grups de la campanya «anti-Trump» (de tendència conservadora, però allunyats dels posicionaments del magnat) es van deixar milions de dòlars en anuncis televisius crítics amb la seva figura.

«Donald Trump serà el nominat del Partit Republicà, ens hem d'unir i centrar-nos en derrotar la favorita entre els aspirants demòcrates Hillary Clinton», va assegurar el president del Comitè Nacional Republicà, Reince Priebus, assumint per primera vegada que el magnat serà el candidat.

Kasich va anunciar inicialment que tenia la intenció de continuar en campanaya, però de camí a un acte de recaptació a Washington va canviar de parer.