Almenys 28 persones van morir, entre elles dones i menors, en un bombardeig d'avions contra un campament de desplaçats al nord de la província septentrional siriana d'Idleb, segons l'Observatori Sirià de Drets Humans. L'ONG no va aclarir si els aparells eren de l'Exèrcit sirià o de l'aviació russa. L'atac aeri va tenir lloc en un campament de desplaçats a prop del poble de Sarmada, al nord d'Idleb, que està gairebé controlat totalment pel Front Al-Nusra, filial siriana d'Al-Qaeda, i els seus aliats.

Aquest bombardeig va coincidir amb una treva de 48 hores iniciada a la ciutat d'Alep, que en els últims tretze dies ha estat la més castigada pels atacs aeris dels lleials al Govern de Damasc. Durant el dia d'ahir, el so dels bombardejos es va apagar en aquesta urbs, la més gran del nord de Síria, on 285 civils han perdut la vida a les dues últimes setmanes.

Paral·lelament, almenys 12 persones van perdre la vida i altres quaranta van resultar ferides en un doble atemptat al poble d'Al Mujarram a Fuqani, a la província central siriana de Homs. Un cotxe bomba va explotar primer i tot seguit una motocicleta amb un artefacte va esclatar al centre de la localitat.

L'Observatori Sirià de Drets Humans va confirmar aquest atac i no va descartar que el nombre de morts augmenti perquè hi ha ferits greus. Al Mujarram a Fuqani es troba a 30 quilòmetres a l'est de la ciutat de Homs, capital provincial. En aquesta àrea actua el grup terrorista Estat Islàmic (EI) que domina el jaciment de gas d'Al Shaer, a l'est d'Homs, després de combats en els tres últims dies contra els efectius governamentals. No obstant això, en el moment de tancar l'edició cap organització havia reivindicat el doble atemptat.