Cameron rectifica i permetrà que entrin al Regne Unit nens refugiats

El campament d'Idomeni viu una manifestació de desenes d'immigrants per exigir que s'obri la frontera entre Grècia i Macedònia

06.05.2016 | 07:46
Diversos menors descansen després de participar en la marxa.

El primer ministre britànic,?David Cameron, va cedir a les pressions polítiques i socials i es va mostrar per primera vegada disposat a obrir les portes als nens refugiats al Regne Unit. Deu dies després que el Parlament votés contra una esmena a la Llei d'Immigració que proposava admetre al país 3.000 nens, i davant la tessitura d'una nova votació, el primer ministre britànic ha decidit passar a l'acció i impartir ordres als ajuntaments per a un pla d'acollida, amb dotacions de fins a 62.000 euros.
El Govern britànic no ha especificat una xifra concreta, encara que s'estima que inicialment serien entre 1.000 o 2.000 nens refugiats, amb prioritat per als que tinguin vincles familiars al Regne Unit. «Ens centrarem en els menors més vulnerables que ja són a Europa, sense que això suposi un al·licient perquè altres facin el viatge», establia un comunicat oficial de Downing Street.
«Crec que és just defensar el principi que no s'ha d'alliçonar la gent perquè faci aquest viatge perillós», va assenyalar Cameron durant una intervenció parlamentària. «Crec que el millor és invertir en camps de refugiats als països veïns., tot i que que he parlat amb Save the Children per saber què més podem fer des d'aquí, especialment per respondre a la situació dels nens que van arribar abans de l'acord signat entre la Unió Europea i Turquia».
Per altra banda, uns 80 migrants i refugiats van protestar al campament improvisat de Idomeni, a la frontera greco-macedònia, per exigir que se'ls obri la tanca que separa els dos països i se'ls deixi continuar el seu viatge cap al nord d'Europa. La protesta havia començat una mica abans, quan els refugiats es van reunir davant de les oficines de l'Acnur, els membres de la qual, a causa de la tensió creixent, van abandonar el campament temporalment.
Les autoritats gregues no van informar d'incidents o detinguts durant la protesta. En aquests moments a Idomeni s'acumulen ja 10.134 persones, i des de fa setmanes els plans d'evacuació del campament estan en punt mort.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema