El Regne Unit va viure ahir uns importants comicis, regionals a Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord i locals a Anglaterra, que inclouen l'elecció del nou alcalde de Londres. Avui es coneixeran la majoria dels resultats d'una jornada de votació a la qual estaven cridades a prop de 45 milions de persones i que va transcórrer sense incidents destacables. A nivell estatal, els comicis s'interpreten com el primer examen a les urnes del líder laborista, Jeremy Corbyn, que va agafar les regnes del primer partit de l'oposició al setembre.

També es llegeixen com un indicador del suport que manté el primer ministre, el conservador David Cameron, a menys de dos mesos del referèndum sobre la permanència del Regne Unit a la Unió Europea (UE).

A Londres, un dels principals focus d'atenció en aquestes eleccions, el laborista Sadiq Khan, amb avantatge en les enquestes, espera ser triat com el primer alcalde musulmà de la capital britànica. El seu principal rival és el conservador Zac Goldsmith, que aspira a succeir a l'alcaldia al seu company de partit Boris Johnson.

A més, s'elegeixen alcaldes a les ciutats angleses de Bristol, Salford i Liverpool.