El jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno va bloquejar els comptes dels clients del despatx Nummaria als quals s'atribueix la comissió de diversos delictes fiscals, entre els quals hi ha els actors Ana Duato i Imanol Arias, que seran citats a declarar com a investigats en els propers dies. Aquesta mesura s'ha adoptat per a tots dos, així com per a aquells querellats -de la trentena contra els quals es dirigeix ??el fiscal en la denúncia que va donar origen al procediment- als quals s'atribueix la comissió dels delictes investigats, segons El?Mundo.

Els altres querellats són persones que van poder col·laborar amb els actors en la comissió del delicte, com la germana de Imanol Arias, o el marit de Duato, Miguel Ángel Bernadeu. No obstant això, l'ordre de bloqueig també afecta aquells comptes en què algun dels presumptes autors del delicte pot tenir poders, fet pel qual podria afectar algunes societats contra les quals no es dirigia la querella inicialment, com la productora de la sèrie Cuéntame, que Arias i Duato protagonitzen.

En un comunicat, Ganga va negar que els seus comptes o els de Bernadeu hagin estat bloquejats i asseguren que liquiden íntegrament els seus impostos a Espanya i estan al corrent de les obligacions fiscals Així mateix, sostenen que no disposen de cap compte a l'estranger. Cap d'ells, afirma, ha rebut cap tipus de comunicació de la querella d'Anticorrupció.

El Jutjat Central d'Instrucció número 2 està procedint aquests dies a notificar a tots els querellats l'acte d'admissió a tràmit de la querella. Quan estigui en poder de tots ells, es procedirà a cridar-los a declarar com a investigats.

La querella d'Anticorrupció atribueix a Arias un frau de 1,6 milions d'euros i a Ana Duato, de 800.000 euros, que haurien comès a través d'un entramat de societats, algunes d'elles ubicades a l'estranger. El disseny i comercialització d'aquestes estructures societàries opaques al fisc és l'activitat que s'atribueix al bufet, registrat dimecres en l'operació City, respecte el qual es calcula que ha comès un frau superior als 15 milions en quotes tributàries, relatives fonamentalment a l'IRPF i l'Impost de Societats. A més del bloqueig dels comptes, el jutge també va ordenar al Registre de la Propietat anotacions de prohibicions de disposar i d'embargament de béns immobles d'algunes persones implicades.