El líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el de Ciutadans, Albert Rivera, acudiran a tots els debats a quatre que es programin durant la campanya sempre que el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, hi participi. El portaveu del PSOE al Senat, "scar López, va exposar el criteri que el seu partit aplicarà sobre els debats entre els principals candidats, en els quals va exigir a Rajoy que estigui present després que en l'anterior campanya només participés en el cara a cara amb Sánchez.

«Ha arribat el moment de treure Rajoy de la cova, que doni la cara i que debati amb tots», va exigir López. Segons López, el PSOE ha rebut ja sis peticions de debats, promogudes per El País, ABC, TVE, Atresmedia, Mediaset i la Universitat Carlos III. El vicesecretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, va compartir la mateixa postura en explicar que Rivera només anirà als debats en els quals també estiguin presents altres candidats a president del Govern. «El nostre número 1 no debatrà amb els números dos o tres d'altres partits», va dir. efe/ddg madrid

Els principals partits han arribat a un principi d'acord per reduir en el possible la cartelleria electoral en els comicis del 26-J, però mantenen les seves discrepàncies a l'hora d'estalviar en el repartiment postal de les paperetes i en fixar un límit a la despesa de cadascuna de les candidatures. Davant la falta d'un acord global, els partits que es van reunir al Congrés van quedar en tornar a trobar-se dimecres que ve per intentar acostar postures i tancar un pacte que estalviï diners als contribuents en aquesta repetició electoral.

El PP està d'acord en reduir un 30 per cent les despeses, sobretot en publicitat exterior, però no és partidari de retallar en els enviaments electorals ficant totes les paperetes en un sol sobre, com proposen altres formacions. Fernando Martínez-Maillo va destacar el compromís del PP amb l'austeritat i va recordar que per a les eleccions del 20 de desembre el seu partit ja va estalviar un 15 per cent en comparació amb els comicis de 2011, amb una reducció del cost de la bustiada de 22 a 18 cèntims per enviament.

Per al PP, una bustiada conjunta podria ser il·legal i, a més, no suposaria cap estalvi, perquè caldria enviar sobres diferents per cada circumscripció i incloure-hi tots els partits als quals ara no se'ls subvenciona aquesta publicitat. A més de l'estalvi en publicitat exterior, el PP advoca, per exemple, per celebrar actes més austers i evitar en la mesura possible els grans mítings.

El PSOE coincideix amb el PP en el seu rebuig a modificar el sistema de repartiment postal de les paperetes perquè considera que «és un dret dels ciutadans», tot i que veu marge perquè aquest enviament es pugui abaratir fins als 0,15 euros per elector. El seu portaveu al Senat, "scar López, va defensar el manteniment de la bustiada perquè fomenta la participació i facilita el vot en determinats llocs, com en l'àmbit rural.

López va dubtar de la legalitat d'un enviament conjunt i va recordar que hi va haver una experiència similar a Catalunya, en la qual al final es va constatar que era més cara una única tramesa de paperetes que per separat. Més enllà dels enviaments postals, el PSOE proposa retallar un 30 per cent el cost de la campanya respecte el pressupost de l'anterior i suprimir la publicitat exterior.

Des de Podem, el responsable de l'àrea de Finances i Transparència, Segundo González, va insistir en la seva proposta de limitar la despesa electoral a 3 milions d'euros per partit i va apostar per la bustiada «mancomunada», que, segons els seus càlculs, suposaria un estalvi d'entre 25 i 30 milions d'euros.

Segons la seva opinió, plantejar una reducció percentual de la despesa sobre la registrada en les anteriors eleccions «seria castigar els que han estalviat més» i va recordar que només el PP i el PSOE tenen acumulatun deute de més de 100 milions d'euros en préstecs.

Per la seva banda, Ciutadans va apel·lar a la «voluntat política» de la resta de partits per solucionar les dificultats tècniques que presenta l'enviament unificat de les paperetes de vot. El vicesecretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, va apostar també per una reducció del límit de la despesa per partit.