Tanca l'embotelladora Aigües del Pirineu, que va causar el brot de gastroenteritis

El tancament deixarà a l'atur la desena de treballadors que actualment tenia la planta

07.05.2016 | 07:22

L'empresa andorrana Aigües del Pirineu, S.L., l'embotelladora de l'aigua Font d'Arinsal que va provocar el brot de gastroenteritis que va afectar 4.136 persones a les comarques de Barcelona i Tarragona, ha anunciat el tancament definitiu de la planta, segons fonts del govern d'Andorra. L'envasadora, que té una plantilla de deu treballadors, estava clausurada des del 27 d'abril com a mesura cautelar.

El Ministeri de Salut andorrà ja ha rebut els resultats de l'analítica de verificació de les mostres recollides a la planta embotelladora el passat 21 d'abril i que van ser trameses al laboratori de Salut Pública de la Generalitat situat a Girona. Segons el govern andorrà, l'informe de resultats "han tornat a confirmar una presència lleu" de norovirus a la font i en diversos lots dels diferents formats d'envasat. De fet, el Ministeri de Salut ha mantingut durant els darrers dies "contactes i intercanvis" amb diferents agències i estaments especialitzats a França "amb la finalitat de poder obtenir suport d'alt nivell científic i tècnic".

L'objectiu del Ministeri és "avançar" en la investigació de les causes que han pogut vehicular el virus i contaminar la font, tenint en compte, segons apunta el govern d'Andorra, que la planta "havia estat totalment recondicionada de nou" quan Aigua del Pirineu va reiniciar el projecte de captació, i que entre moltes altres actuacions realitzades, va conduir a reforçar el perímetre immediat de la captació i a situar el punt de captació de l'aqüífer al subsòl a una profunditat propera als 100 metres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema