Gairebé 11 anys han hagut de passar perquè els incidents ocorreguts a la piscina de Pedro J. Ramírez, quan un grup d'activistes -entre ells el diputat d'ERC?per Blanes Joan Puig- va entrar a la seva propietat de Mallorca, arribessin a judici. A causa del temps transcorregut les possibles faltes de lesions o de coaccions han prescrit, fet pel qual la magistrada que havia de jutjar els vuit manifestants que van entrar a la piscina privada del periodista, situada en una zona pública marítima terrestre, van quedar absolts, després de l'acord entre la fiscalia i els advocats defensors. També es va absoldre les tres persones de l'equip de seguretat del periodista, que van haver d'utilitzar la força i van provocar lesions a alguns d'aquests manifestants per evitar que poguessin accedir a l'habitatge.

L'escrit d'acusació que va lliurar la fiscalia detalla que aquest incident va ocórrer al matí del dia 13 d'agost de 2005 a la Costa dels Pins. Aquell matí el Lobby per la Independència, encapçalat per l'activista Jaume Sastre, va convocar una roda de premsa, a la qual van assistir representants de partits d'esquerres i grups ecologistes. Es reclamava el dret de pas per la zona de domini públic ocupada per la piscina.

Aquests participants coneixien que el Govern havia donat un termini al periodista perquè legalitzés la piscina a través d'un nou projecte. Tot i això, es van dirigir a la plataforma situada al costat de la casa en què es troba la piscina, amb l'únic propòsit d'accedir a l'espai. La fiscalia considera demostrat que hi va haver forcejaments entre el personal de seguretat privada i els manifestants.