El polític veneçolà Germán Mavare, dirigent del partit opositor Un Nuevo Tiempo (UNT), va resultar mort d'un tret al cap a l'estat occidental de Lara, van informar fonts de la seva organització i de l'aliança Mesa de la Unidad Democrática (MUD) . «La Direcció d'UNT manifesta el seu més profund dolor per l'assassinat del company Germán Mavare. Exigim justícia i que acabi la violència», establia en el seu compte de la xarxa social Twitter el partit, que encapçala l'antic candidat presidencial i antic governador, actualment pres, Manuel Rosales.

La MUD va explicar que, després de resultar ferit, Mavare va ser traslladat a l'Hospital Central Antonio María Pineda, de la ciutat de Barquisimeto, i després a una clínica privada on finalment va morir.

Per part seva, el dues vegades candidat a la Presidència de Veneçuela Henrique Capriles va advertir que dilluns que ve es convocarà una manifestació en cas que el Poder Electoral no informi sobre quan s'inicia el següent pas per activar el revocatori contra el mandat del president, Nicolás Maduro.

«Si dilluns no tenim resposta, i no ho diem en to d'amenaça sinó amb molta fermesa, aquí hi ha la Constitució, anirem a buscar la resposta davant el respectiu poder, en aquest cas, el Poder Electoral, a Caracas i a tota Veneçuela», va explicar Capriles.

El també governador del cèntric estat de Miranda va assenyalar que demà, com a molt tard, hauria d'acabar el termini perquè el Consell Nacional Electoral informi que ja ha comptabilitzat les 1.850.000 signatures que l'oposició va recollir i va lliurar el passat dilluns i que ara han de ser validades.

Va assenyalar que aquell dia finalitzen els cinc dies «continus» perquè es compleixi aquesta etapa i que la següent, de «validació i verificació de les signatures» dels que volen un referèndum revocatori s'hauria d'iniciar dilluns que ve. Va afegir que els auditors designats per l'aliança opositora MUD per presenciar la suma de les signatures van explicar que ja han estat acceptades 550.000 firmes.