Els tres periodistes espanyols alliberats a Síria han afirmat que els seus segrestadors els han tractat "bé", segons han indicat als seus familiars i amics en arribar aquest diumenge a Madrid.

En concret un d'ells, el fotoperiodista José Manuel López, es troba bé, tot i que "molt prim" després de perdre uns 15 quilos, però "animat" i "content" pel retrobament amb els seus familiars i amics i amb ganes de "recuperar el temps perdut".

Així ho ha explicat en declaracions a Europa Press el portaveu de la família, el director de 'La Nueva Crónica de León', David Rubio, amic personal de López que s'ha desplaçat fins a la Base Aèria de Torrejón on han arribat els tres periodistes alliberats després d'un segrest de deu mesos a Síria.

Rubio ha confirmat que el Rei Felip VI ha trucat per interessar-se per l'estat dels tres periodistes, ha assegurat que els han tractat "bé" i que José Manuel López està "fort, animat, content", tot i que s'ha mostrat impressionat perquè està prim i una mica demacrat, "però bé".

El periodista i amic del fotògraf ha afegit que ara toca iniciar un "procés de recuperació" entre tots els amics. "Ara comença ls nostra feina", ha assenyalat Rubio, que s'ha mostrat confiat en la capacitat de López per recuperar-se perquè és "molt fort de cap".

David Rubio ha confirmat que el fotoperiodista, que té dos germans, emprèn viatge a Lleó, on no hi ha prevista cap rebuda i cap familiar té previst parlar públicament sobre el tema.

Finalment, ha agraït la feina del Govern, que l'ha fet "amb molta professionalitat" i ha mantingut informada la família a cada moment.