Un grup de manifestants i la Policia austríaca i italiana es van enfrontar a la zona del pas fronterer del Brennero, després que s'hagués convocat una manifestació en protesta pels controls que Àustria vol posar en marxa per frenar l'arribada d'immigrants des d'Itàlia. En els aldarulls, almenys un policia va resultar ferit i una desena de persones van ser detingudes.

Sota el lema "Destruïm les fronteres", un grup d'unes 500 persones procedents d'Itàlia i d'altres llocs d'Europa es van concentrar en aquesta zona fronterera italo-austríaca. Però el que va començar essent una manifestació pacífica va acabar derivant en enfrontaments entre els participants i les forces de l'ordre. Algunes de les persones que havien anat a la zona van llançar bengales, pedres i petards contra els agents de policia i aquests van respondre amb gasos lacrimògens. Paral·lelament, alguns manifestants van ocupar les vies ferroviàries i van aturar els trens de càrrega que travessaven la zona del Brennero.

En un altre ordre de coses, prop de 1.800 immigrants i refugiats han estat rescatats en diferents embarcacions en aigües del Mediterrani en les darreres hores quan intentaven arribar a Itàlia. Segons la Marina, 1.759 immigrants han estat rescatats en 10 operacions en què han participat la Marina, la Guàrdia Costanera i la Policia de Finances italiana, així com l'Agència de Fronteres de la UE (Frontex) i l'ONG Metges Sense Fronteres (MSF). En el que portem d'any han arribat a Itàlia per mar més de 30.000 persones, una xifra una mica superior a la registrada en aquest mateix període l'any 2015.