Un incendi obliga a desallotjar la ciutat més rica d'Amèrica

Les flames destrueixen uns 2.000 habitatges de la localitat canadenca de Fort McMurray

08.05.2016 | 07:23
Un home espera la seva família per marxar de la ciutat.

Fort McMurray, la ciutat més rica de tot Amèrica, des d'Alaska fins a Terra del Foc -i, segons algunes estimacions, de la Terra-, ha hagut de ser evacuada completament mentre un incendi forestal ja ha arrasat prop de 900 quilòmetres quadrats de bosc boreal i avançava pels seus carrers destruint tot al seu pas. Uns 2.000 habitatges ja han estat destruïts, tot i que no hi ha hagut ni un sol ferit greu.
"La situació segueix sent perillosa i imprevisible" pel vent i les altes temperatures, "les flames estan fora de control", va assegurar Ralph Goodale, ministre de Seguretat Pública canadenc. Va explicar que de moment no hi ha indicis que el foc hagi danyat cap estructura petrolífera a la zona.
La major part dels aproximadament 100.000 habitants van haver de ser evacuats, uns 70.000 a través de l'única carretera que connecta la ciutat amb la resta del món: l'Autopista 63, que cobreix els 425 quilòmetres que la separen de la capital de la província canadenca d'Alberta, Edmonton.
5.000 més van ser evacuats per via aèria, i 25.000 més havien fugit cap al nord, sobretot després que dimarts el foc tallés durant hores l'Autopista 63. En aquesta direcció, rumb als Territoris del Nord-oest i a Saskatchewan, no hi ha carreteres asfaltades, només de terra.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema