El Col·legi de l´Advocacia de Barcelona (ICAB) ha mostrat aquest dilluns la seva decepció davant la sentència del Tribunal Suprem en la qual s´avala que la prova d´accés per a l´exercici de l´advocacia es faci només en castellà. Davant aquesta situació, l´ICAB considera que s´està vulnerant el dret propi, ja que a actualment ja hi ha cinc llibres del Codi Civil de Catalunya i que actualment s´està treballant en l´elaboració del llibre VI, amb el qual es completaria el procés de codificació del dret civil català. El degà de l'ICAB, Oriol Rusca, afirma que "aquesta sentència mostra una manca de sensibilitat vers la realitat cultural del país, ja que el català és llengua oficial" i afegeix que "la prova hauria d´estar disponible en les llengües cooficials de cada comunitat autònoma: català i castellà en el cas de Catalunya; és inacceptable que els alumnes del màster de l´advocacia no puguin triar fer l´examen en català".

Rusca també ha recordat que el director general de Relacions amb l´Administració de Justícia del govern espanyol, Ricardo Conde, es va comprometre a fer la prova en català, tal com es recull en l´acta de la Comissió Tècnica Sectorial d´Administració de Justícia del 16 de setembre de 2015.

Els estudiants de grau de Dret han de realitzar i superar el màster d´accés a l´advocacia així com un examen per poder exercir com a advocat. Aquesta última prova és obligatòria des del 2011. La última prova d´accés a l´advocacia, la tercera, es va realitzar el passat gener i era la segona vegada que es podia fer fora de Madrid. La propera convocatòria es preveu a la tardor.