El president interí de la Cambra de diputats de Brasil, Waldir Maranhao, va anul·lar ahir el tràmit que ha donat lloc al procés de l'impeachment que li pot costar el càrrec a la presidenta Dilma Rousseff. Així ho va anunciar Maranhao qui va assumir el càrrec dijous passat en lloc d'Eduardo Cunha, un declarat adversari de Rousseff i el mandat parlamentari del qual va ser suspès per la Cort Suprema.

Maranhao va indicar que va acceptar una demanda de l'Advocacia General de l'Estat, que defensa a Rousseff i va exigir la "nul·litat" de la sessió del passat 17 d'abril, en què 367 dels 513 diputats van acceptar les denúncies contra la mandatària i van donar lloc al tràmit.

Va explicar que un dels "vicis" detectats en aquesta sessió va consistir en què els partits polítics representats a la Cambra baixa van orientar el vot dels seus diputats, la qual cosa no podria haver ocorregut en una decisió d'aquesta naturalesa.

La presidenta brasilera, Dilma Rousseff, va demanar "cautela" i va apuntar que, encara sense saber les conseqüències legals d'aquesta decisió, "és necessari continuar percebent el que està en curs", que va tornar a definir com un "cop contra la democràcia", contra el seu mandat i contra els programes socials del seu Govern.