El primer ministre britànic, David Cameron, va advertir ahir que el Brexit -la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE)- posaria en risc "la pau i l'estabilitat" a Europa, de cara al proper referèndum del 23 de juny.Concloses les eleccions regionals i municipals en aquest país celebrades dijous passat, diversos polítics britànics se centren ara a defensar les seves campanyes a favor de la permanència o la sortida del país del bloc comunitari en l'esmentat plebiscit.

Segons va dir ahir Cameron en un discurs a favor que aquest país continuï dins dels Vint-i-vuit, la UE, amb el Regne Unit dins, ha contribuït a la unitat dels països i el Brexit faria que la pau i l'estabilitat que han caracteritzat a Europa en els últims anys perillés. "Podem estar tan segurs que la pau i l'estabilitat del nostre continent estan garantides sense cap mena de dubte? Val la pena córrer aquest risc?", es va preguntar el primer ministre.

El líder conservador va afirmar que el destí del Regne Unit sempre ha estat vinculat a Europa i va assenyalar que el seu país ha lamentat "haver donat l'esquena" a aquest continent en el passat, doncs la UE "ha ajudat a reconciliar" països i a mantenir la pau."Orgullosos com som del nostre abast global i les nostres connexions globals, el Regne Unit sempre ha estat una potència europea, i sempre ho serà", va agregar el polític.

En el seu discurs Stronger, Safer, Better Off (més fort, més segur, millor), Cameron va observar que "l'aïllament mai ha servit bé a aquest país" i va citar destacats esdeveniments de la història europea del passat, entre els quals va esmentar l'Armada espanyola el 1588, les batalles de Blenheim i Waterloo, les dues Guerres Mundials i la caiguda del Mur de Berlín.