Les forces de seguretat alemanyes investiguen una presumpta motivació política en l'apunyalament múltiple registrat aquest dimarts a Grafing (Baviera), en el qual hi ha mort una persona, però no descarten tampoc que l'agressor tingui problemes mentals o pateixi algun tipus d'addicció a les drogues.

El ministre de l'Interior de l'estat federat de Baviera, Joachim Herrmann, ha indicat als mitjans en el lloc de l'atac que "encara s'han d'aclarir fins quin punt hi ha altres motivacions o altres qüestions com ara pertorbacions mentals o l'addicció a les drogues".

La Fiscalia estatal de Munic havia informat poc abans en un comunicat que "l'atacant ha realitzat declaracions en el lloc dels fets que porten a deduir una motivació política", en relació als crits de "Allah akbar" (Al·là és gran), que l'agressor ha proferit durant l'atac, segons diversos testimonis.

L'atacant és un jove de 27 anys, sense antecedents i de nacionalitat alemanya, segons ha explicat Hans-Peter Kammerer, portaveu de la policia. Segons la primera reconstrucció policial dels fets oferta pel portaveu de l'Oficina del Criminal de Baviera, Karl-Heinz Segerer, a la cadena de notícies N24, l'agressor ha arribat a l'estació de tren de Grafing poc abans de les 04.50 hora local.

En aquell moment ha entrat en un tren de rodalies i ha atacat per l'esquena amb un ganivet d'uns 10 centímetres de fulla la primera de les seves víctimes, un home de 50 anys que ha acabat morint a l'hospital. A continuació ha tornat a sortir a les andanes i allà ha acorralat la seva segona víctima, que ha resultat ferida greu, i posteriorment, ja a la plaça situada davant l'estació, ha atacat dos ciclistes, ingressats amb ferides lleus. Els tres ferits, segons la fiscalia, tenen 58, 43 i 55 anys, tenien intenció de desplaçar-se a Munic per anar a treballar i es troben ara en diferents centres hospitalaris de la zona.

Diversos agents de policia que es trobaven als voltants de l'estació es s'han apropat immediatament al lloc dels fets i han detingut l'atacant en les andanes sense que aquest oposés resistència, ha afegit Segerer. El jove no ha explicat els motius que l'han portat a cometre aquest atac i la policia ha explicat que fins al moment no ha cooperat amb els investigadors.

Mentrestant, els investigadors segueixen treballant en l'estació, que roman tancada als passatgers i amb el tràfic ferroviari interromput. De moment estan analitzant les abundants restes de sang que ha deixat l'atac i les petjades de peus descalços pertanyents presumiblement a l'agressor. Segerer ha recalcat també que l'agressor ha actuat en solitari i que "es descarta totalment qualsevol perill per a la població".