El Consell Ciutadà de Podem va remetre una carta al PSOE en què li proposa un acord per presentar llistes conjuntes al Senat «allà on sigui possible», que estigui obert a altres forces polítiques i socials, amb l'objectiu de superar l'actual majoria del PP. Podem parla en la seva carta als socialistes d'una «aliança per a les eleccions al Senat», oberta a «tots els actors socials i polítics que advoquen pel canvi progressista».

En els últims dies, els socialistes de la Comunitat Valenciana, Balears i Aragó ja havien plantejat la possibilitat d'arribar a candidatures conjuntes amb Podem al Senat, el que ha portat el partit de Pablo Iglesias a la «conclusió» que la millor manera d'aconseguir el seu objectiu és «plantejar allà on sigui possible una aliança entre les dues organitzacions».

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va rebutjar amb un «no, gràcies» l'oferta de Podem, tot assegurant que els socialistes tenen «un projecte autònom i diferent» al de la formació liderada per Pablo Iglesias. Convençut que aquesta oferta no és més que una «operació de màrqueting per dir que el PSOE no vol entendre's amb Podem», Sánchez va recordar a Iglesias que va tenir «una extraordinària oportunitat» d'acabar amb el PP el passat mes de març, quan va votar en contra de la seva investidura en dues ocasions.

«Tinc certa experiència amb Iglesias. En moltes ocasions, quan envia un missatge sé que és per fer quelcom davant els mitjans», li va retreure, i alhora va garantir que el PSOE «no accepta formar part d'una sopa de lletres».

En tot cas, el secretari general de Podem va demanar al del PSOE que «reconsideri» el seu rebuig a l'oferta de presentar llistes conjuntes al Senat i que autoritzi els acords «als territoris on sigui possible». Iglesias va explicar que li va demanar a Sánchez que «llegeixi amb calma» la carta que li ha enviat i que «consideri quelcom que és històric».