Un jutjat de Valladolid ha obert diligències arran una d'una denúncia de la Fiscalia contra l'exdiputat del PP Vicente Martínez Pujalte i l'exsenadora popular Ana Torme per delictes de falsedat documental i suborn que haurien comès pels pagaments rebuts de la constructora Collosa. El Jutjat d'Instrucció 5 de Valladolid ha acordat al mateix temps obrir diligències i inhibir-se a favor del jutjat degà de Madrid en entendre que els fets es van produir a Madrid i no a Valladolid.

La denúncia afecta, entre d'altres, l'exdiputat Martínez Pujalte, l'exsenadora Ana Torme i el vicepresident de Construcciones Llorente SA (Collosa), Alejandro Llorente Muñoz.

Martínez Pujalte, que va deixar el Congrés al desembre en finalitzar l'anterior legislatura, va reconèixer haver cobrat 75.000 euros entre 2008 i 2009 a través del seu despatx d'assessoria de la constructora Collosa, una de les beneficiades pels parcs eòlics a Castella i Lleó.

Així mateix, la Fiscalia de Valladolid ha demanat que, pel que fa a l'exdiputat Pedro Gómez de la Serna i l'exambaixador Gustavo de Arístegui, es remeti testimoni al Jutjat d'Instrucció de l'Audiència Nacional que està coneixent d'unes diligències prèvies ja obertes.

L'exdiputat del PP va assegurar que es troba «absolutament tranquil» i convençut que el seu treball d'assessoria per a la constructora Collosa era «legal» i «compatible» amb l'escó, i va avançar que col·laborarà amb la Justícia.

Sense diners públics

Martínez Pujalte va destacar, a més, que en cap de les activitats que va efectuar per a l'empresa hi havia «diners públics». «No hi ha un sol euro públic, cap contracte públic ni res públic; són activitats privades que es feien, es cobraven i subjectes a impostos», va afegir l'exdiputat.