La inspectora del Cos Nacional de Policia que va coordinar la investigació del cas Nóos va explicar al tribunal que jutja la causa que quan van analitzar l'activitat de l'Institut Nóos no van detectar que la infanta Cristina realitzés cap funció a l'entitat que presidia Iñaki Urdangarin. La cap del Grup de Delictes Econòmics de la Prefectura Superior de Policia de les Balears va assenyalar en la seva declaració com a testimoni en el judici del cas Nóos que l'única relació amb la infanta Cristina que van trobar va ser que el servei domèstic del seu domicili també ho era de l'empresa Aizoon, la societat que comparteix amb el seu marit.

La inspectora va explicar que quan van investigar el personal de l'entramat de Nóos van trobar nombrosos treballadors ficticis, com diversos estudiants donats d'alta, així com empleats que en realitat eren servei domèstic.

La funcionària va analitzar les factures d'Aizoon i va explicar que va detectar que diverses d'elles corresponien a despeses personals com material audiovisual, la compra d'una torradora i unes cortines, així com una festa infantil.

Paral·lelament, la inspectora va relatar al tribunal que en l'escorcoll d'una de les empreses vinculades a l'institut van trobar un esquema manuscrit sobre com treure diners a Belize i tornar a introduir-los a Espanya. La cap del Grup de Delinqüència Econòmica de la Prefectura Superior de Policia de les Balears va detallar que aquest manuscrit no concretava el nom de cap empresa, però era un esquema «amb cercles», com una «classe teòrica» per treure i fer entrar diners al país.

Un altre inspector que va estar present durant l'escorcoll va detallar que aquest croquis revelava que podia haver-se creat una estructura amb ramificacions a l'estranger, una trama fiduciària que van investigar.

El secretari general de Manos Limpias, Miquel Bernad, va reconèixer al jutge que va tenir converses amb La Caixa sobre retirar l'acusació a la infanta Cristina en el cas Nóos, però no a canvi de diners, sinó «per amor a Espanya», i que fins i tot va arribar a parlar amb el comte de Fontao sobre la causa contra germana del Rei. Bernad va afirmar que es va plantejar retirar l'acusació contra la infanta perquè volien buscar «solucions».