Els líders de Podem i Izquierda Unida, Pablo Iglesias i Alberto Garzón, respectivament, han aconseguit el suport «massiu» i «aclaparador» de les seves respectives militàncies al pacte que van signar dilluns per concórrer en coalició a les eleccions del 26 de juny.

El 98 per cent de les bases de Podem que van votar (145.000 de 413.899 registrats) i el 88,5 d'Izquierda Unida (23.109 de 72.041 convocats) han donat el «sí» a una coalició que aspira amb aquesta maniobra no només a avançar els socialistes sinó a governar, com van deixar clar els seus dirigents. A Girona va votar a favor de la coalició el 99,04% del cens de Podem, 825 vots a favor i 8 en contra

Una segona oportunitat que ofereix la repetició de les eleccions i que han decidit aprofitar per a aquesta vegada sí, anar junts als comicis després que Iglesias rebutgés aliar-se amb IU per al 20-D per considerar que era una llast per a ells. Però en aquesta ocasió, amb Podem perdent força i IU remuntant, segons les enquestes, totes dues formacions han trobat un punt de trobada per acordar un programa de mínims de 50 mesures i l'adjudicació a IU de tretze llocs de sortida a les llistes, incloent el «número cinc» per a Garzón per Madrid.

Queda encara per tancar el nom de la coalició amb el que avui ha de quedar registrada davant la Junta Electoral, però, en qualsevol cas, no serà una nova marca, va assegurar Garzón, sinó una denominació que representi tots i en la qual hi hairà el nom de Podem, va afegir el secretari d'Organització del partit, Pablo Echenique.

Crítiques de Llamazares

Mentre a Podem no hi ha hagut veus que s'hagin alçat en contra del pacte amb IU, en aquesta formació hi ha hagut més que crítiques a l'acord des d'alguns territoris i d'alguns destacats dirigents, com per exemple Gaspar Llamazares.