Corresponsals espanyols acreditats a Moscou, en una «llista negra» a Ucraïna

13.05.2016 | 00:00

Prop d'una desena de corresponsals de mitjans espanyols acreditats a Moscou es troben a la «llista negra» publicada a Ucraïna de periodistes que van treballar a la zona de l'est ucraïnès controlada pels separatistes prorussos. La llista, un document Excel publicat pel lloc web ucraïnès Mirotvorets -especialitzat en publicar dades de «separatistes» i «agents del Kremlin»-, inclou els noms de gairebé 5.000 periodistes, amb els seus telèfons i correus electrònics, que en algun moment es van acreditar davant les autoritats rebels de Donetsk i Lugansk per informar sobre el conflicte bèl·lic registrat en aquesta zona.
A la llista apareixen diverses desenes de periodistes espanyols, dels quals prop de deu són corresponsals dels principals mitjans acreditats a Moscou que al llarg de la crisi ucraïnesa dels anys 2014 i 2015 van viatjar amb freqüència a les zones separatistes d'Ucraïna.
L'Ambaixada d'Espanya a Moscou està «seguint atentament» la situació dels corresponsals acreditats a la capital russa i va informar d'urgència «de la gravetat de la situació» al Ministeri d'Afers Exteriors a Madrid, segons van admetre fonts diplomàtiques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema