Els advocats de quatre exalts càrrecs de la Junta van demanar la nul·litat de les actuacions del magistrat de reforç del jutjat d'instrucció 6 de Sevilla, Álvaro Martín, que investiga la peça sobre el procediment emprat per l'Administració per pagar les ajudes dels ERO. Així ho van demanar al jutjat els advocats dels exdirectors generals de Pressupostos Antonio Vicente Lozano i Bonaventura Aguilera i dels exdirectors de Finances de l'agència Idea Pablo Millán i Juan Vela en sengles escrits.

L'advocat dels exdirectors generals de Pressupost, José María Mohedano, que també defensa l'expresident José Antonio Griñán, va explicar que amb la designació de Martín s'ha vulnerat el dret a un jutge predeterminat que recull la Constitució i va assegurar que aquesta investigació correspon a la titular d'aquest jutjat, María Núñez.

Antonio Uceda, que defensa els exdirectors generals d'Idea, va mantenir la mateixa tesi i va criticar la seva assignació per investigar la «peça política» dels ERO, en la qual hi ha 51 exalts càrrecs investigats, entre ells Griñán i el seu antecessor en la presidència, Manuel Chaves.