L'advocat de Diego Torres, Manuel González Peeters, va insultar l'exministre i exalcalde de Madrid Alberto Ruiz-Gallardón, sense que aquest ho escoltés, en xiuxiuejar al seu client durant el seu interrogatori: «Aquest home és idiota». La desqualificació no va ser percebuda a la sala però la van recollir els micròfons durant la declaració com a testimoni de Ruiz-Gallardón en el judici del cas Nóos que se celebra davant la secció primera de l'Audiència de Palma.

En el seu torn d'interrogatori, l'advocat de Diego Torres va mostrar al testimoni diverses fotografies en què apareixia amb Iñaki Urdangarin en l'acte de presentació d'un llibre. González Peeters va destacar que en les imatges es veien documents amb el logotip de l'Institut Nóos, al que Ruiz-Gallardón va replicar que era impossible que quan va assistir a l'acte apreciés aquest detall.

Aquesta rèplica va motivar la reacció de l'advocat amb un comentari que li va retreure la presidenta del tribunal, Samantha Romero, que va intervenir també després quan González-Peeters va contradir l'afirmació del testimoni que era «un fet» que havia estat convocat a un esdeveniment per la universitat Esade.

«No és un fet, és un fet segons vostè», va dir González Peeters, davant el que la magistrada va ordenar: «És suficient». Immediatament després l'advocat del soci d'Urdangarin va xiuxiuejar a Torres, que seia al seu costat, «aquest home és idiota».

L'exalcalde de Madrid va qualificar d'«eficaç» i «indubtablement efectiva» la col·laboració que va oferir Iñaki Urdangarin a la candidatura olímpica Madrid 2016. Si bé no va saber que s'havia formalitzat un conveni amb la Fundació Esport Cultura i Integració Social (Fdcis) d'Urdangarin i que va cobrar una retribució, Ruiz Gallardón va lloar el treball exercit pel marit de la infanta Cristina.

Per part seva, el cap de la Casa Reial de 1993 a 2002, Fernando de Almansa, va viatjar a Denver (Estats units) per consultar amb la infanta Cristina i el seu marit la seva «posició» davant seu processament en el cas Nóos, gestió que va fer en nom del Rei Joan Carles. Va indicar que a aquesta reunió amb els llavors ducs de Palma també va acudir com a conseller de Telefónica, empresa per la qual treballava en aquelles dates Urdangarin i que li va encarregar «valorar també quina era la posició del duc».