Una trentena de nens sirians d'entre vuit i dotze anys van patir abusos sexuals i violacions en un camp de refugiats a Turquia per part d'un membre del personal de neteja, va informar el diari BirGün. Els abusos es van prolongar durant tres mesos l'any passat al camp de refugiats de Nizip, situat a la província meridional de Gaziantep, fronterera amb Síria.

Les sospites dels soldats van portar a descobrir els abusos i denunciar-los a la justícia el passat setembre. Alts oficials militars van explicar al diari que és «un desastre» i van culpar del que va passar l'Agència estatal d'Emergències (AFAD), que gestiona aquest camp de refugiats.

El personal militar del campament va començar a sospitar del comportament del presumpte autor dels abusos, identificat com E.E., perquè portava els nens sempre a angles cecs per al sistema de videovigilància. El detingut va confessar en els interrogatoris de la gendarmeria i el fiscal els abusos i violacions, va donar detalls del que va fer i va afirmar que els nens l'animaven. Va afegir que pagava a les seves víctimes entre 1,5 i 5 lires turques, equivalent a entre 0,45 i 1,5 euros, perquè no ho expliquessin.

Només vuit famílies han denunciat el que ha passat i altres no ho han fet aparentment perquè temen que pugui afectar la seva situació com a refugiats a Turquia.

En un altre ordre de coses, el Consell de la Unió Europea (UE) va donat llum verd a la prolongació per sis mesos dels controls interns temporals que ja aplicaven Alemanya, Àustria, Suècia, Dinamarca i Noruega, en considerar que encara hi ha deficiències en els controls de les fronteres exteriors de Grècia.