Un mínim de deu aficionats iraquians del Reial Madrid van morir de matinada i dos més van resultar ferits en un tiroteig contra una cafeteria de la ciutat de Balad, al nord de Bagdad, on es reuneix la penya madridista de la zona, va explicar un dels seus membres, Hisham al Baladaui. La cafeteria A Furat va ser objectiu d'un atac d'homes armats que, després de la mitjanit, van obrir foc contra els joves que hi eren reunits i van acabar amb la vida de tretze d'ells en total. De les víctimes mortals, 10 eren aficionats del Reial Madrid de la ciutat de Balad i altres tres eren empleats del local o clients.

El president de la penya, Qasem Zanad, va explicar que aquesta té 4.191 membres que comparteixen notícies del Reial Madrid i organitzen trobades per veure els partits del club, que moltes vegades són visionats a la cafeteria A Furat.

Zanad va demanar a la direcció del club esportiu que «reconegui oficialment la penya madridista que reuneix milers d'aficionats de diverses províncies iraquianes» i va afegir que el seu nombre ha anat en augment des que es va crear fa tres anys.

Així mateix, Zanad va condemnar aquesta acció de «terroristes assassins» i va assegurar que la penya no deixarà de realitzar les seves activitats «tot i aquest horrible crim comès contra innocents aficionats de l'esport«».

Seguidament a l'atac, es va produir un atemptat suïcida contra les forces de seguretat iraquianes en què van morir policies i dos membres de la Multitud Popular, milícia xiïta progovernamental. Segons l'agència de notícies Amaq, associada als gihadistes, l'atac va ser dut a terme per combatents del grup terrorista Estat Islàmic (EI).

El Reial Madrid va assegurar «lamentar profundament el terrible atemptat que a l'Iraq ha acabat amb la vida de 13 membres d'una penya madridista». El club madridista va mostrar la seva «tristesa total» i va afegir que «ofereix el seu afecte i el seu condol als familiars i amics de les víctimes». En l'última jornada de Lliga, en què el Reial Madrid juga a Riazor, els jugadors madridistes lluiran un braçalet negre en senyal de dol.