Els espanyols Marta Miguel i David Hernández es troben en bon estat de salut i ànim després d'arribar a la població de Kota Kinabalu, a l'est de Malàisia, després de romandre nou dies a la deriva al mar. «Estem al màxim», va assenyalar la parella des d'una habitació de l'hospital on van passar un reconeixement mèdic i després de retrobar-se amb alguns dels seus familiars que van viatjar a la capital de l'estat malaisi de Sabah, al nord-est de l'illa de Borne.

La parella espanyola, al costat del xinès Tommy Lam i la malàisia Armella Ali Hassan, tornaven el 2 de maig passat d'una excursió a l'illa de Balambangan, a Sabah, quan la seva embarcació va bolcar i va acabar a la deriva. «Van ser diverses les oportunitats que vam tenir de ser rescatats, però sempre se'ns van escapar. Fins que al novè dia -el 10 de maig- ens van rescatar els pescadors vietnamites», rememora Miguel.

Els vietnamites pescaven de manera il·legal a aigües de Malàisia, fet pel qual no van avisar immediatament les autoritats malàisies ni l'operatiu que els buscava, en què participaven 9 vaixells, tres avions, un helicòpter i un equip de bussejadors. La Marina malàisia va haver de interceptar altres pescadors vietnamites per assabentar-se del rescat.