El grup xiïta libanès Hezbol·là va perdre el seu líder militar i cap d'operacions a Síria, Mustafa Badredín, que va morir en un suposat atac aeri israelià en aquest país, on la milícia dóna suport al règim del president sirià, Bashar al-Assad. Hezbol·là va anunciar que Badredín, àlies Zu al Fiqar, va perdre la vida en una «forta explosió» en una de les posicions de la milícia prop de l'aeroport de la capital siriana, Damasc, on es van registrar a més diversos ferits.

El grup armat no va especificar l'origen de l'explosió, però és probable que fos un atac de l'aviació israeliana, que no és la primera vegada que bombardeja objectius de Hezbol·là a territori sirià, on el 2008 va abatre suposadament el predecessor i cunyat de Badredín, Imad Mugniye.

El Govern i l'Exèrcit israelians no van confirmar ni desmentir aquesta informació, seguint la seva política habitual, però analistes locals van suggerir que el seu país podria no ser el responsable de l'atac en aquesta ocasió.

En els últims anys, Israel ha reconegut haver atacat objectius de Hezbol·là a Síria, en concret combois d'armes avançades que es dirigien al Líban o comandaments que actuaven a la fronterera altiplà del Golan, en considerar que suposaven una amenaça a la seva seguretat.