El PSOE va aprovar per unanimitat les candidatures per a les eleccions del 26 de juny, després que els socialistes valencians renunciessin a anar en una llista en comú al Senat amb Compromís i Podem davant el rebuig de la direcció de Pedro Sánchez a aquesta proposta. El PSPV-PSOE va fer un últim intent davant la Comissió Federal de Llistes perquè pogués prosperar la seva llista conjunta, però l'òrgan federal, que integren dirigents de diversos territoris, va ser inflexible en la negativa.

«El PSOE ha pres una decisió i és que presentarem candidatures del PSOE a tot Espanya i no anirem en coalició amb Podem», va afirmar contundent el portaveu socialista al Senat, "scar López, per tancar l'assumpte.

Davant d'aquesta postura, el secretari d'Organització del PSPV, Alfred Boix, va assegurar que acaten la decisió, però que es tracta d'un «error» de Ferraz en tancar la porta a una coalició que pretenia desbancar el PP i reconèixer la «singularitat» de la Comunitat Valenciana, on Ximo Puig governa amb Compromís amb el suport extern de Podem. «És una llàstima que la representació valenciana no es garanteixi d'aquesta manera. No és una qüestió d'un plantejament orgànic, sinó institucional, que volem aquesta translació del pacte a la valenciana», va al·legar Boix després de la reunió de la Comissió Federal de llistes. Després del veto a la proposta de Ximo Puig, els socialistes valencians concorreran a la Cambra Alta en solitari.

La Comissió Federal de Llistes va donar el vistiplau a la resta de candidatures, que seran ratificades pel Comitè Federal avui. El PSOE repetirà el gruix de les llistes que va presentar als comicis del 20 de desembre, amb només quatre novetats entre els caps de cartell del Congrés.

Meritxell Batet relleva Carme Chacón a Barcelona; Pere Joan Pons, Ramon Socías a Balears; Marisol Pérez, Patricia Serra a Badajoz; i Pablo Bellido, Luz Rodríguez a Guadalajara. On no hi ha hagut canvis ha estat a Palència i Ourense, on les executives provincials han tornat a proposar a Julio Villarrubia i Laura Seara.